403b Nedir?


A 403b, kamu eğitim, kâr amacı gütmeyen ve kooperatif hastane hizmet çalışanları ve serbest meslek bakanları için mevcut olan bir ABD vergi ertelenmiş emeklilik planıdır. Kullanıcılar, işverenleriyle yapılan bir anlaşma ile maaşlarının bir kısmını emeklilik hesabına, vergi öncesi kesimde maaş kesintileri yoluyla erteleyebilirler. İşverenler tarafından bu doları nereye yatırmak istediklerini belirlemek için satıcılar arasından seçim yapıyorlar; seçenekler arasında yıllık ve yatırım fonu bulunmaktadır. Yatırımların 403b hesabından veya emekli oluncaya kadar para yatırılıncaya kadar çalışanların katkıları ve yatırımlardan elde edilen kazançlar artmaya devam eder, vergi ertelenir. Dilerseniz içerik ajansı ile iletişime geçerek makale siparişi verebilirsiniz.

1958'de ABD hükümeti tarafından kurulan 403b emeklilik planı, vergiden muaf kuruluşların çalışanları için para biriktirmek ve emeklilik için yatırım yapmak için teşvik edildi. 403b emeklilik hesaplarına katılanlar, İç Gelirler Kanununun 501 (c) (3). Fıkrası veya genel olarak 501 (c) (3) kuruluş olarak adlandırılanlar uyarınca vergi muafiyeti belirleyen kuruluşların çalışanlarıdır. Buna, örneğin okul öğretmenleri, okul yöneticileri, profesörler, hemşireler, doktorlar ve bakanlar dahildir. Birçok 501 (c) (3) çalışan emekli olduklarında emeklilik maaşı alsalar da, maaşlarından genellikle daha düşüktür. Tasarruf edilen ve bu tip bir emeklilik tasarrufuyla kazanılan para, emekli aylıklarını ve diğer emeklilik tasarruflarını tamamlayabilir. Kaliteli makaleler içerik ajansı üzerinden satın alınıyor.

Seçmeli erteleme olarak adlandırılan çalışanların 403b katkıları vergi öncesi, dolayısıyla bu türden emeklilik tasarruf planına katılanların da daha düşük vergi beyannamesi var. Bu vergi indirimi, çalışanın vergi matrahına bağlıdır ve her 1 ABD Doları (USD) katkıda bulunulan miktar için hesaplanmıştır. Örneğin, seçmeli ertelenmesi 100 ABD Doları olan yüzde 15'lik vergi matrahındaki bir kişi, federal gelir vergilerini 15 ABD doları azaltacaktır, yani 100 ABD doları katkı payı yalnızca 85 ABD dolarıdır. Katkı payları arttıkça vergi tasarrufu artar. Buna ek olarak, düşük gelirli tasarruf sahipleri, seçmeli ertelemelerde, 2.000 USD'ye kadar yüzde 50'ye varan bir vergi kredisi alabilirler.

Dahili Gelir Hizmeti (IRS), bir çalışanın seçmeli ertelemesinin yıllık maksimumunu ve işvereninin bir şirket eşlemesi yoluyla 403b tasarruf planına katkıda bulunabileceği miktarı belirler. Emeklilik planına izin veriliyorsa, çalışan, yıllık seçimlik ertelemesini, en az 15 yıl hizmete sahipse artırmayı uygun bulabilir. Takvim yılının sonuna kadar 50 yaş ve üstü bir çalışan, planı izin verirse, tasarruf hesabına yakalama katkısı yapmak için uygun olabilir.

59.5 yaşından önce yapılan herhangi bir 403b para çekme işlemi, yüzde 10 vergi cezasına ve emeklilik hesabının geri çekilmesiyle ilgili normal vergi ücretlerine tabidir. Bu yüzde 10 ceza, bir kişinin 55 yaşına geldiği yıl veya yılda bir işverenden ayrılması, nitelikli bir tıbbi masraf veya aşırı maddi sıkıntı gibi belirli koşullar altında feragat edilebilir. Para, bir işveren kredilere izin veriyorsa, ancak sadece IRS düzenlemelerine uygun ve belirli geri ödeme kurallarına uygun olarak tasarruf planından borçlanabilir. Genel olarak, bir kişinin 70.5 yaşına girdiği yılı takip eden yılın en geç 1 Nisan tarihine kadar 403b para çekilmesi gerekir; eğer hala çalışıyorsa, bu çekilişini, emekli olduktan sonraki yılın 1 Nisan tarihine kadar erteleyebilir. Benzer konularda da içerik ajansı sizlere destek olacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?