Parmaklığa Dayalı Menkul Değerler Nedir?



Parlak kenarlı menkul kıymetler, hükümetler ya da pazar varlığı ve finansal kaynaklar açısından son derece istikrarlı kabul edilen ve kabul gören çeşitli firmalar tarafından verilen tahvillerdir. Bu tür yüksek dereceli tahvil ihracı, ihraççının sahip olduğu güçlü destek nedeniyle çok güvenli olarak değerlendirilmektedir. Bu tür menkul kıymetler, ihraççıların mavi çip şirketleri veya birimleri olarak düşünülmesi için gerekli olan itibar ve kaynaklarına sahip olduklarından, genellikle mavi çip stokları veya tahviller olarak adlandırılır.

Döşeme kenarında menkul kıymet tanımlamaya yardımcı olan birkaç özellik vardır. Bir ihraççı geçmiş performansı ile ilgisi vardır. Genellikle, ihraçcının, sürekli bir getiri elde etmenin köklü bir geçmişine sahip olacağı ve hisse senedi konularında temettü ödemesine ilişkin tüm taahhütleri yerine getirmek için tüm finansal kaynaklara sahip olduğu ve ayrıca, tahvil ihraçlarıyla ilişkili olmak. Yatırımcı için, bu, güvenliği veren şirketin başarısızlığından dolayı bir miktar kayıp yaşama şansının çok düşük olduğu anlamına gelir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Parasal kenarlı menkul kıymetlerin diğer bir yönü, yatırımlarda sunulan getirilerin genellikle pazardaki diğer tekliflerle çok rekabetçi olmasıdır. Bu, benzer getiriler imkânı sunabilecek, ancak daha yüksek volatilite seviyesi taşıyan diğer yatırım fırsatlarıyla bile geçerlidir. Türe ait menkul kıymetler tahvil ihracı veya hisse başına hisse fiyatı açısından biraz daha pahalı olsa da, çok risk almadan istikrarlı bir getiri elde edebilme özelliği menkul kıymetleri yatırımcılara büyük ilgi gösteriyor.

Oynaklığın derecesi, ihraçcının köklü finansal istikrarı ile bir miktar azalmış olsa da, bu, kaybın potansiyelinin tamamen ortadan kaldırıldığı anlamına gelmemektedir. Örneğin, şirket tahvilleri gibi yaldızlı kenarlı menkul kıymetler hala erken çağrılabilir ve yatırımcının ilk beklediği daha düşük getiri elde edilir. Benzer bir şekilde ve yaldızlı kenarlı menkul kıymetler olarak kabul edilen hisse senedi opsiyonları, piyasada satılan ürünlere yönelik daha az talep talebi ile sonuçlanan tüketici tatlarındaki değişiklikler de dahil olmak üzere, ihraç eden kişiye duyulan güvenin kaybolması gibi olaylara maruz kalmaktadır organizasyon içinde liderlik değişiklikleri ve hatta rakip firmaların daha fazla pazar payı yakalamaya yönelik saldırgan çabaları. Sonuç olarak, satın alınmaya devam etmeden önce, yaldızlı kenarlı menkul kıymetler bile iyice değerlendirilmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?