Doğru IRS Dosyalama Durumu Nasıl Seçilir?


Doğru IRS dosyalama statüsünü seçmek oldukça basit bir işlemdir ve evlilik durumunuza ve bir hane halkına finansal katkınıza dayanmaktadır. IRS tarafından verilen vergi kanunlarına göre, seçtiğiniz dosyalama statüsü, başvurduğunuz takvim yılının son günündeki statünüze bağlıdır. Dolayısıyla, 31 Aralık 2009'da evlendiyse, 2009 vergi yılına ilişkin IRS dosyalama statünüz "evli, dosyalanmış ortak" veya "evli, ayrı dosyalama" olacaktır. Sizde içerik ajansı üzerinden makale siparişi verebilirsiniz.

Elbette, birçok durumda IRS dosyalama durumunuzu seçmek daha karmaşık olabilir. Evli bir çift, ortaklaşa veya ayrı ayrı dosya açmak için özgürdür; ancak okul kredileri üzerinden ödenen faiz gibi kesintiler etkilenebilir. Buna ek olarak, evli bir çift ortaklaşa değil, ayrı ayrı dosyayı seçmeyi seçerse, bazı vergi avantajları kaybolur. Dosya için hangi yolun en faydalı olacağı konusunda herhangi bir sorunuz varsa, bunları bir vergi muhasebecisine yönlendirin.

Eşiniz vergi yılı boyunca öldüyse, hâlâ birlikte dosyalama yapabilir ve ölen kişinin nihai bir geri dönüş olduğunu unuta- mazsiniz. Aynı takvim yılı boyunca tekrar evlendiğinizde bu doğru değildir. Başka bir seçenek de, "bağımlı çocuk ile hak dul kadın (er)" olarak dosyalama yapmak olabilir, ancak yine de bu dosyalama durumu belirli parametrelerin yerine getirilmesini gerektirir. Dilediğiniz içeriklere içerik ajansı adresi üzerinden erişim sağlamanız mümkün olacak.
IRS dosyalama statüsü için diğer iki seçenek "tek" ve "hane reisi" dir. Tek dosyalama durumu belirlemek kolaydır; Evli değilseniz, boşanmışsanız veya yasal olarak ayrılmış haldeyseniz, genellikle tek başınıza başvuracaksınız. Yalnız yaşıyorsanız ve bağımlı kalmazsanız bu durum da geçerlidir, ancak bazen bağımlı çocukları olan tek kişi hala "tek" olarak başvuracaktır. "Evin başı", en karmaşık IRS dosyalama statüsünü seçmekle birlikte önemli vergi avantajları da sağlamaktadır.

"Hane reisi" olarak kalabilmek için, yaşayan giderlerin yarısından fazlasına eve katkıda bulunmanız gerekir. Genel olarak, evli olmamalısınız ve ev hanenizi beyan etmek için sizinle birlikte yaşamak için nitelikli bir şahsa ihtiyacımız olacaktır. IRS dosyalama durumunuzu seçerken araştırmanızı yapın çünkü yanlış olanı seçmek denetime tabi tutulma olasılığını arttırır. Her IRS dosyalama statüsü, kesintilerinizi sınıflandırıp yorumlamadığınız veya diğer kanunların ve kısıtlamaların bir dizi yanı sıra dikkate alınması gereken, farklı bir standart kesinti tutarı ile birlikte gelecektir. Buna benzer ya da farklı alanlarda da içerik ajansı sizlere destek olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?