İflas Sahteciliği Nedir?


Amerika Birleşik Devletleri'nde, iflas dolandırıcılık federal bir suçtur. İflas, bir işyerinin veya kişinin borcunu ödeyememesi nedeniyle tüm borçlarının tahliye edilmesine izin veren yasal bir süreçtir. Birden fazla iflas türü vardır ancak hepsinin iflasının hangi tür eylemlerin iflas ettiğini tanımladığı aynıdır. Benzer konularda ya da farklı konularda hazır makale siparişi vermeniz gerekiyor.

İflas dolandırıcılığı yapmak için üç yöntem var: varlıkların gizlenmesi, birden fazla dosyalama ve dilekçe imalatçıları. Davaların sayısı, her yıl iflas başvurularının sayısıyla orantılı olarak artmaktadır. Bu suçla ilgili mahkumiyet, 250.000 ABD Doları (USD) ve / veya beş yıla kadar hapis cezasıyla sonuçlanabilir. Bunun gibi daha pek çok içerik hazır makale siparişi verildiğinde satın alınır.

Varlıkların gizlenmesi, iflas dolandırıcılığının en yaygın türüdür. Bu dolandırıcılık türü, iflas sürecinin beyan safhasında borçlu varlıklarını gizlediğinde, tasfiye edilmelerini önlemek için yapılır. Borçlular bunları varlık listesine dahil edemez, aileye veya arkadaşlara sahiplik aktarabilir ve varlıkları kıyı dışı hesaplara taşıyamazlar.

Birden fazla dosyalama, borçlular birden fazla devlette iflas başvurusunda bulunduklarında ortaya çıkar. Bu varlıkların tasfiyesinden kaçınmak için her iki dosyada varlıklarının eksik listelerini gönderirler. Bu tür iflas sahtekârlığı, borçlu tarafından iflasın sahte veya varsayılan adıyla düzenlendiği durumları da kapsar.
Dilekçe verme değirmeni, özellikle iflas sahtekârlığı türüdür. Sahtecilik, varlıkların gizlenmesi veya birden fazla dosyanın gizlenmesinin aksine, borçlu tarafından değil üçüncü bir taraf tarafından gerçekleştirilir. Bu yoksul mahallelerde yaygındır ve tahliye işlemine maruz kalan insanlardan yararlanır.

Bir dilekçe düzeninde, borçlu genellikle kiracıların kiralık evlerinden tahliye yapmaktan kaçınmasına yardımcı olacak bir firma için bir rekora karşılık verir. Firma borçlunun tüm bilgilerini alıyor ve tahliye ile savaştıklarını iddia ederek büyük ücretler talep ediyor. Aslında, iflas ettiler, borçluyu mahvettiler ve nakit kaynaklarını boşalttılar.

İflas kanunundaki değişiklikler, iflas sahtekârlıklarının varlıkların gizlenmesi davalarında önemli bir artışa neden oldu. Yeni kanunda, bir borçlu, harcanabilir gelirleri aylık 183.50 USD'dan fazla ise, Bölüm 7 iflası için başvuruda bulunamaz. Bölüm 13 iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Bölüm 7 uyarınca tüm borçlar affedilirken, Bölüm 13 uyarınca borçlu üç ila beş yıl borçlarının bir bölümüne aylık ödeme yapmalıdır. Bu süre dolduğunda, borçlu iflas ettirilir. İflas, tahliye tarihinden itibaren 10 yıl boyunca kredi dosyasında kalır.

Bölüm 13'ten kaçınmak için, borçlular son altı ay boyunca gelirlerini bildirmeye çalışırlar. Rapor edilen harcanabilir gelir miktarını azaltmak için giderlerini arttırırlar. Bu adımların her ikisi de varlıkların gizlenmesi altına girmekte ve iflas dolandırıcılığı olarak değerlendirilmektedir. Eğer sizde hazır makale siparişi vermek istiyorsanız siteye erişim sağlayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?