Varsayılan Risk nedir?


Varsayılan risk, bir borçlunun bir krediyle ilişkili ilkeyi veya faizleri geri ödemesi mümkün olmayacağı şeklinde tanımlanır. Bankalar, borç vermeden önce potansiyel bir borç alanının varsayılan riskini değerlendirir. Yüksek riskli olduğu tespit edilen kredi, daha yüksek bir faiz oranına sahip olabilir veya tamamen reddedilebilir. Bunun gibi içeriklere içerik siparişi adresi üzerinden erişim sağlanır.

Bir ev kredisi veya araba kredisi gibi güvenli bir kredi limitinde, varsayılan risk çok önemlidir, ancak borç alanın ödeyemediği durumlarda borç verenlerin seçenekleri vardır. Kredi varsayılanı olması durumunda bir ev ileri sürülebilir ve bir araba yeniden elde edilebilir. Bununla birlikte, bu süreç genellikle emek yoğun bir iştir ve tamamlanması binlerce dolara mal olabilir. Birçok durumda, borç veren, kredinin geri ödenmesinin tam değerini alamayabilir, ancak kayıpların en azından bir kısmının geri kazanılması bir önceliktir. Benzer konularda da içerik siparişi vermelisiniz.

En büyük varsayılan risk, kredi kartları gibi güvencesiz kredi türlerini içerir. Güvensiz bir kredi limiti ile, temerrüt halinde borç verenin yatırımın çoğunu geri kazanması imkansız olabilir. Bu nedenle, kredi kartı ve diğer teminatsız kredi limitleri, bir varsayılan gerçekleştiğinde daha büyük bir risk taşıyor. Bu nedenle, bu tür borçlar, özkaynakları teminat olarak kullanan diğer türlerden daha zordur.
Varsayılan riski düşük bireyleri içeren bazı durumlarda, bir kredi kartı şirketi borçlunun güvenli bir kredi ile bulabileceği kadar düşük bir faiz teklifi sunabilir. Bu genellikle iyi bir kredi geçmişi olan tüketicileri çekmek için kullanılan bir pazarlama stratejisidir. Bununla birlikte, bir ödeme yapılmadığı veya geç kaldığı durumlarda, faiz oranı üç katına, hatta dört katına hatta çıkarabilir. Oran arttıkça, hesabın ömrü boyunca o noktada kalabilir.

Bireylerdeki varsayılan riski değerlendirmek için, borç verenler potansiyel borçluların sıralamasını yapmak için üç büyük kredi bürosunun birinden elde edilen puanlar kullanabilir. Daha yüksek bir puan, borç verenin daha iyi bir kredi notu ve daha düşük bir risk anlamına geldiğini gösterir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ortalama kredi puanı 723'tür. Bununla birlikte, borç verenler, kredi puanı bundan daha yüksek olan tüketiciyi temel alarak, son derece olumlu şartlar altında bir kredi teklif etme yükümlülüğü altındadır. Bunun gibi makalelere içerik siparişi verilmesi yeterli olacak.

Bireyler, şirketler ve hükümetler gibi varsayılan risk de göz önüne alındığında. Bir kredi puanı yerine, bu varlıklarla ilişkili varsayılan risk AAA'dan D'ye derecelendirilir. Bir BBB derecesinin altındaki her şey önemsiz bir bağ olarak kabul edilir. Bu tür bir bono ile varsayılan risk daha yüksek, ancak faiz oranı da daha yüksek. Kazancın riskin üstünde olup olmadığını belirlemek her bir yatırımcıya kalmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?