Katılma Belgesi Nedir?


Katılım Belgesi, belediye bir hükümet veya diğer bir devlet kuruluşu tahvil çıkışı yarattığında genellikle istihdam edilen finansal bir belgedir. Tahvil faiz ödemek veya projenin sonunda bir değer garantisi vermek yerine yatırımcı, teklifle ilişkili kira gelirlerine dayalı bir getiri elde eder. Bu sürecin kullanılması, belediye için çok iyi bir sonuç verebilir, çünkü ihraççının proje boyunca meydana gelebilecek borç miktarındaki kısıtlamalardan kurtulmasını sağlayacaktır. Bunun gibi makalelerin tümü makale siparişi verildiğinde satın alınır.

Birçok şehir ve kasaba için, Katılım Belgesi yaklaşımı basit bir formüle uyacaktır. Şehir sınırları içinde bulunan bir tür sermaye tesisinin finansmanı için bir tahvil ihracı yaratılmıştır. İnşaat süresince tesisin tamamına sahip olmak yerine, şehir inşaat periyodu boyunca tesisin kiralanmasını ve kira ödemesine yönelik taksit ödemelerini yapar. Ödeme planı tamamlandığında, belediye tamamlanan tesisin sahipliğini üstlenecektir. Daha pek çok içerik makale siparişi verilerek alınabiliyor.
Yatırımcı için, Katılım Belgesi, tahvil ihracına katılım belgesini temsil eder. Kira gelirlerinden bir pay satın almak, birkaç nedenden ötürü daha geleneksel tahvil için cazip bir alternatif olabilir. Ödeme, yatırımcının kira sözleşmesinde sahip olduğu pay yüzdesine bağlı olarak proje süresince yatırımcıya yapılır. Bu, yatırımcının yatırım getirisi almaya başlamadan önce mutlaka bir tahvilin olgunlaşmasını beklemesi gerekmediği anlamına gelir. Tabi ki, Katılımcı Sertifikasının şartları ile belirtilen ödemeler, yatırımcı daha az aralıklarla daha fazla ödeme almak istiyorlarsa projede daha sonra ertelenebilir.

Belediyenin anlaşma üzerinde varsayılan olması muhtemel bir olayda Katılım Sertifikasının şartları yatırımcılara tesisin kontrolünü ele geçirme olanağı verir. Varsayılan tamamlandığında ve mülkiyet devri yatırımcıların elindeyken, uygun oldukları haliyle varlıkla yapmakta serbestsiniz. Bu, ya tesisi tamamlayıp bir özel yatırımcıya satma ya da birlikte bantlamayı ve tamamlanmış yapıyı kendi amaçları doğrultusunda kullanmayı içermektedir. Tüm makalelere makale siparişi verilerek erişim sağlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?