Emtia Stokları Nedir?


Emtia stokları, emtia, tahıl, altın ve gümüş gibi hammaddeler veya portakal suyu yatırımlarıdır. Yatırımcılara emtia hisse senedi olarak ürünler sunabilmek için, ham standart formda satın alınmalı ve satılmalıdırlar. Bu, ürünün bir üreticiden diğerine farklılaştırılamayacağı anlamına gelir. Bir yatırımcı portakal suyunda emtia stokları satın alırsa, yatırım yapılan ürün saf portakal suyu, portakal suyu veya vitamin eklenmiş portakal suyu değil. Çok daha farklı SEO uyumlu makaleler içerik ajansı sitesinde sizleri bekliyor olacak.

Emtia yatırımında kullanılabilen ürün türleri arasında tarım ürünleri yer alır. Bunlar, buğday, domuz karnı ve çay gibi gıda ürünleri olabilir. Diğer tarımsal ürünler tütün, pamuk ve kauçuk gibi gıda dışı emtia stoklarını içerir. Bütün bu ürünler raf ömrüne sahiptir. Bu, bir yatırımcının gelecekte ürünü ticareti için bir emtia opsiyonu satın alabileceği ve emtia seçeneğinin tahmin edilebilir bir süre için öngörülebilir bir değere sahip olduğu anlamına gelir. Buna benzer örnek makalelere içerik ajansı adresine tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

Yatırımcıların emtia borsasında bulunan diğer ürün türleri arasında metaller ve enerji ürünleri bulunmaktadır. Metal örnekleri çelik, alüminyum, gümüş ve altın içerir. Enerji örnekleri arasında ham petrol, doğal gaz ve propan bulunmaktadır.

Her emtia türü, emtia ticareti olarak yatırımcılara açık değildir. Genel olarak, bir emtia, emtia borsalarında yer alacak önemli miktarda alım satım aktivitesine sahip olmalıdır. Buna ek olarak, pazara dahil olmasını haklı kılmak için üründe genellikle yeterli fiyat dalgalanmaları olmalı.
Emtialar genellikle iki ana şekilde işlem görür: "spot piyasada" anında satış veya satın alma veya emtia vadeli işlemleri olarak. Yatırımcı bir emtia geleceği satın aldığında, gelecekte belirli bir tarihte emtia miktarını satın alma hakkını ve yükümlülüğünü etkili bir şekilde satın alıyor. Emtia ticaretinde bulunan çoğu yatırımcı, emtia futures yöntemini kullanarak bunu yapar.

Emtia stokları hakkında bilmek gereken en önemli hususlardan biri, bu stokların fiyatının büyük ölçüde arz ve talebe göre ayarlanmasıdır. Bu, borsada işlem gören şirket hisse senetlerinin aksine, hisse fiyatının piyasa tarafından belirlendiği durumdur.

Ticaret için emtia stokları sağlayan dünya çapında çok sayıda alışveriş var. Bu borsalar, New York Ticaret Borsası gibi birçok farklı mal ticaretini sağlayabilir. Diğer emtia borsaları, Londra Metal Borsası gibi belirli emtia stokları türlerine yoğunlaşmaktadır. Sitenizi yükseltmek adına içerik ajansı ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?