Anlaşma Bedeli nedir?



Borsada, bir uzlaşma fiyatı, bir vadeli işlem sözleşmesinin işlem yaptığı fiyatı ifade eder. Uzlaşma fiyatları, her bir işlem gününün başında ve sonunda bulunur. Hesaplaşma fiyatı o gün bir sözleşmede ne kadar kazanıldığını veya kaybolduğunu hesaplamak ve bir marj hesabının marj çağrısı gerektirip gerektirmediğini belirlemek için kullanılır. Uzlaşma fiyatı, uzlaştırma tarihi itibariyle, genellikle ticaret tarihinden sonraki üç gün içinde hesaplanmaktadır. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Bir vadeli işlem sözleşmesi, hisse senedi, tahvil, para birimi veya emtia gibi belli bir güvencenin belli bir tarihte belirli bir fiyattan teslim edilmesini gerektiren bir sözleşmedir. Bir seçeneğin aksine, gelecek, satın almak veya satmak için bir zorunluluktur. Yatırımcı, öngörülen tarihte belirlenen fiyata temel güvenlik üretmek veya satın almak zorundadır. Vadeli işlem sözleşmeleri, esas alınan bir güvenliği temel aldığından türevlerdir. Vadeli sözleşmeler doğada spekülatiftir.
Futures'lar tipik olarak marjda satın alınır ve bir marj hesabı günlük olarak ayarlanmalıdır. Bir yatırımcı menkul kıymet almak için aracılardan para ödünç aldığında bir marj hesabı kullanır. Kredinin teminatı, yatırımcının hesabında tutulan nakit ve menkul kıymetlerden oluşur. Marj hesabındaki nakit bakiyesi belli bir seviyenin altına düşerse, bir marj çağrısı yapılır. Bir marj çağrısı, nakit mevcudiyetle uyumlu bir seviyeye getirmek için yatırımcının menkul kıymetleri tasfiye etmesini veya hesapta daha fazla para yatırmasını gerektirir. Yerleşme fiyatı, herhangi bir günde bir marj çağrısı yapılması gerekip gerekmediğini belirler.

Günün ödeme fiyatının bir sonucu olarak kazançlar ve kayıplar genellikle menkul kıymetlerin değişimi yerine nakit olarak ödenir. Böyle bir nakit ödemeye farklılıklar sözleşmesi denir. Para yatırma veya menkul kıymetleri satma ve satma, çoğunlukla işlemleri halletmek için farklılıklar için bir sözleşme gerektirir. Mahsup işlemlerinin muhasebeleştirilmesi için, alış ve satış fiyatlarındaki farka eşit bir nakit işlemi kullanılır.

Bir ticaretin uzlaştırma tarihi genellikle ticaret tarihinden üç iş günü sonra, bazı yatırımcılar haddeleme anlaşması veya döner beyan stratejisi kullanır. Yatırımcı, bugün yapılan bir ticaretin yarın yapılacak bir ticaretten bir gün önce halledeceği için menkul kıymetleri birbirini takip eden günlerde ticareti yapacak. Vadeli işlemler, faizler ve marj hesapları gibi, bu, yatırımcının taahhüdünden önce tam olarak anlaşılması gereken sofistike bir stratejidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?