Bugünkü Değer Endeksi Nedir?


Fayda maliyet oranı olarak da bilinen mevcut değer endeksi, bir varlığın edinilmesi ve elden alınmasıyla ilgili toplam masraf ile o varlığın net bugünkü değeri arasındaki ilişkiyle ilgilidir. Oran> n hesaplanmas> n> n ard> ndaki fikir, yat> r> m> n karlı olup olmadığını veya yatırımcı şu anda bu varlığı devam ettirerek bir kayıp yaşadığını belirlemektir. Yatırımcılar, belirli bir varlığı edinme ihtimalini değerlendiren ya da halihazırda finansal portföyün parçası olan bir varlığın mülkiyetini elinde tutup tutmayacağını belirlemek için mevcut değer endeksini hesaplar. Pek çok makale ve içerik için makale siparişi vermeniz gerekiyor.

Bir varlığın mevcut değer endeksini (PVI) hesaplamak, o varlığın tüm beklenen kâr veya nakit akışlarının bugünkü değerini belirlemek ve daha sonra bu rakamı satın alma fiyatına ve varlığa sahip olmakla ilişkili diğer masraflara bölünmesi anlamına gelir. Sonuç, bir oranın üzerinde bir rakam ise, bu, kullanılan verilere dayanarak, varlığın karlı olması ve güvenceye alınması anlamına geldiği anlamına gelir. Oran birden az olması halinde, varlığın ürettiği herhangi bir gelirden daha fazla zaman alacağı ve sonuç olarak bir kayıp oluşturduğu yönünde bir göstergedir. İkinci durumla, yatırımcı satın almayı engellemek ve dikkatini farklı bir yatırım fırsatı üzerinde yoğunlaştıracaktır. Sitenizi makale siparişi vererek yükseltin.

Mevcut değer endeksinin değerinin, hesaplamada kullanılan verilerin kadar iyi olduğuna dikkat etmek önemlidir. Bu, varlığın gelecekteki kazançlarının projelendirilmesi için kullanılan veriler bir şekilde kusurluysa, sonuçtaki oran doğru olmayacaktır. Sonuç olarak, yatırımcı, muhtemelen belirli bir süre zarfında daha ılımlı bir getiri ya da hatta bir kayıp olsa bile, varlığın oldukça karlı olacağını düşünebilir.

Belirli bir yatırımın potansiyelini değerlendirmek için mevcut değer endeksini kullanmakla birlikte işletmeler belirli bir projenin umutlarını değerlendirmek için aynı yaklaşımı kullanabilirler. Varlıkların güvence altına alınmasında olduğu gibi, hesaplamanın parçası olarak kabul edilen tüm verilerin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olunması önemlidir. Bunun yapılmaması, projenin nihai olarak öngörülenden daha pahalıya mal olması veya projenin sonuçlarının beklenen gelir akışını sağlamadığı anlamına gelebilir. Her iki senaryoda da, proje sonuçta şirket için kar üretmek yerine bir zarar doğurabilir. Sitenizi yükseltmek adına makale siparişi verilmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?