Bütçe Açığı Nedir?


Bir bütçeyi analiz etmek normalde iki faktörü değerlendirmeyi gerektirir. Biri ödenmesi gereken tutardır. Diğeri, ödeme yapmak için alınan ve kullanılan gelirdir. Bir bütçe açığı, mevcut veya alınanlardan daha çok paranın ödenmesi gerektiğinde ortaya çıkar. Bunun gibi örnek içerikler ve hazır makalelere içerik ajansı üzerinden erişim sağlanır.

Hükümetlerle ortaklaşa olan bütçe açıkları, kişisel ve işletme bütçeleri ile de ortaya çıkabilir. Bir bütçe açığı olduğunda, yetersiz fonlar var. Bu durum uzarsa, genellikle borç olur. Çok daha farklı içerikler içerik ajansı adresinde.

Bir bütçe açığının nasıl oluşabileceğini anlamak, temel muhasebe meselesidir. Bir kişinin yalnızca tüm gelir kaynaklarını eklemesi gerekir. Kişisel bir bütçede, maaş, nafaka ve çocuk desteği olabilir. Harçların tamamı ipotek, yemek ve elektrik hizmetleri gibi eklenmelidir. Bir ay gibi belirli bir dönem için yapılan harcamaların toplamı gelirden fazla ise, o kişi bir bütçe açığı yaşayacaktır.

Bir bütçe açığının imkansız bir durum yarattığı görülüyor olabilir, çünkü talepler var ama bunları yerine getirecek kaynaklar yok. Bir bütçe açığının her zaman mutlak bir felakete neden olmasının çeşitli nedenleri vardır. Bunun bir nedeni, bir bütçenin genellikle belli bir süreyi kapsamasıdır. Bu süre zarfında fon bulunmayabilir, ancak daha sonraki bir tarihte kullanıma açılabilir.
Örneğin, bir şirketin ilk çeyreği için bütçe açığı olabilir. Bu, Ocak ayından Mart ayına kadar şirketin gerekli olan her şeyin tamamını karşılayacak kadar geliri yok demektir. Ancak, bu şirket Mayıs ayına kadar yeterli para biriktirildiğinde kısmi ödeme yapabilir.

Bir bütçe açığının felâkete neden olmayabileceğinin bir diğer nedeni, bir bütçenin genellikle önceden planlanması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu, yetersiz fonların genellikle bilinen faktörlere dayanarak öngörülmesi anlamına gelir. Örneğin, bir işletme masraflarını karşılamak için 45,000 ABD Doları (ABD Doları) gereksinim duyduklarını biliyor olabilir, ancak yalnızca 30,000 ABD Doları kazanç sağlayabileceğini tahmin edebilir. Bununla birlikte, kazancın tahmini geçebilmesi mümkündür.

Bütçe açıkları gerçekte ortaya çıktığında genellikle kredi ile ele alınır. Kullanılabilecek kredi türleri ilgili kuruluşlara bağlıdır. Örneğin, hükümetler tahvil satabilir veya diğer ülkelerden borçlanabilir.

İşletmeler banka kredileri alabilir. Bireyler genellikle kredi kartlarına ve kişisel kredilere güvenirler. Bununla birlikte, kredi genellikle açıklardan kaynaklanan borcu artırır: Ödünç alınan borcun ödenmesi gerekmez, ancak çoğu durumda faiz eklenir. Dilerseniz içerik ajansı sitesine tıkladıktan sonra makale satın alma işlemlerinde bulunabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?