Gamma Scalping Nedir?


Gamma scalping, seçenek tüccarları tarafından uygulanan bir stratejidir. Yatırımcılar, seçeneklerdeki konumlarını korumak için spot piyasayı, hemen teslim olan pazar kullanmaktadır. Gamma scalping, tüccarların, gerçekleştiği anda yukarı veya aşağı piyasa hareketlerinden yararlanmasını sağlar. Gerçekten pozisyonlarını yeniden merkezileştirirler, böylece gelecekteki hareketlerden kazanç elde edebilirler - bu hareketler trader'ların önceden kilitlediği kazançları iptal etse bile. Dilerseniz buna benzer içerikler adına makale siparişi verebilirsiniz.

İki seçenek sınıfı vardır: konuşmalar ve çağrılar. Bir koy, sahibine, grevi denilen belirli bir fiyatla hisse senedi satma olanağı verir. Bir çağrı, sahibine grevi fiyatla hisse alabilme imkanı verir. Aynı hisse senedi ve aynı grev fiyatı için hem put hem de çağrı satın almak bir askeri satın alma olarak adlandırılır. Gamma scalping, pazardaki geçici dalgalanmalardan yararlanmak için boğazını satın alan yatırımcılar tarafından kullanılır. Bunun gibi daha pek çok içerik için makale siparişi vermeniz yeterli olacak.

Seçeneklerin, piyasa faktörlerinin değerine etkilerini tanımlayan çeşitli önlemleri vardır. Bunlardan bir tanesi, varlığın değerinin değişme oranına göre opsiyonun değerinin değişim oranını ölçen delta'dır. Bir seçeneğin gamı ​​delta değişim oranını ölçer. Standart seçeneklerin pozitif gamaları vardır.
Her iki yönde pazardaki değişimlerden kar bırakanların sahipleri. Bununla birlikte, kar, kârın gerçekleşebileceği seçeneklerin son kullanma tarihine kadar devam eden piyasadaki değişime bağlıdır. Piyasa yükselir ve sonra geri gelirse, kar ticareti yapanın değeri düştükçe buharlaşır. Gamma scalping, tüccarın piyasanın ters yönde hareket etmeden önce pazar hareketlerinden elde edilen kârın bir kısmını gerçekleştirmesine olanak tanır.

Gama scalping'de, bir tüccar ilk fiyatından bir miktar satın alır. Aramanın delta pozitif iken, delta delta negatiftir. Onların toplamı sıfır. Pazar bir yöne doğru hareket ederse deltalar değişir. Sonra, onların toplamı artık sıfır değildir.

Deltalar artık dengelenmediğinde, tüccar strateji uygular. Altta yatan varlığın fiyatı düştüyse, yeni delta toplamı negatif olur. Yatırımcı delta yeniden dengelemek için spot piyasada bir delta olan temel varlığı satın alıyor. Altta yatan varlığın fiyatı yükselirse, yatırımcı altta yatan varlığı satar. Deltayı tekrar dengeye getirmek, yatırımcıyı tarafsız bir pozisyona geri döndürür ve sonrasında pazarın ilerleyişine bakılmaksızın kar elde eder.

Askıdaki tarafların karşılaşacağı risk, piyasanın istikrarlı kalacağıdır. Bu olduğunda pasif kalarak para kaybederler. Bu işleme kanama denir. Seçenekler, iki ölçüye göre değerinde azalma gösterir: teta, bir seçeneğin son kullanma tarihine kadar zamandaki düşüşün bir sonucu olarak azaltıldığını ve vega ile bir seçeneğin değerindeki düşüşün bir ölçüsüdür. Altta yatan varlığın azalan volatilitesine saygı duymak. Piyasa bir yöne doğru hareket ettiği sürece, gama ölçekleyicileri kazanç sağlayabilir. Makale siparişi vererek bunun gibi içeriklere erişim sağlamanız mümkündür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?