Gerçekleşmiş Dönüş Nedir?


Gerçekleşen bir getiri, belirli bir değerlendirme periyodu boyunca bir portföyün değeri üzerinde yapılan gerçek kazançların miktarıdır. Bu rakam, portföyde yer alan varlıkların her biri tarafından elde edilen kazançların yanı sıra münferit varlıkların değerinde bir değişikliğin bir sonucu olarak ortaya çıkan kayıpları da dikkate alır. Ayrıca, portföyde tutulan her varlıkla ilişkili gerçekleşen getiriyi tanımlamak da mümkündür. Eğer isterseniz içerik ajansı adresi üzerinden bunun gibi içerikleri satın alabilirsiniz.

Bir yatırımcının yatırımlarında elde edilen gerçek getiriyi periyodik olarak onaylamasının çeşitli nedenleri vardır. İlki portföyün kendisinin istikrarı ile ilgilidir. Eğer portföy genelinde getiri oranı düşükse veya azalması gerekiyorsa, bu yatırım türlerinde çeşitliliğin iyi bir fikir olacağının işaretidir. Portföy çoktan farklıysa, getiri kaybı, bir veya daha fazla yatırım türünün toplanan varlıkların toplam değerinden daha yüksek bir yüzdesini oluşturduğunu gösterebilir. Her iki senaryoda da, elde edilen getirinin olması gereken değil olduğuna dikkat ederek, daha fazla kayıp meydana gelmeden önce yatırımcıyı değişiklik yapmaya itebilir. Benzer içeriklerin tümü içerik ajansı sitesinde bulunur.
Tahvil ihraçlarını içeren bir portföyde gerçekleşen getiriyi hesaplarken, belirtilen dönem için tahvil kuponunda alınan fiili faiz ödemelerine odaklanmak önemlidir. Örneğin, on yıllık bir süreyle bir tahvil ihracatı% 5 yıllık faiz ödemesi teklif ederse, yatırımcı, ödeme zaten alınmışsa, bu tutarı sadece geri ödeme kapsamına alacaktır. Yatırımcı, aksine, portföydeki hisse senetlerinin birim fiyatlarındaki artışları dikkate alır, çünkü bu rakam incelenen dönemin sonundaki payların piyasa değerindeki değişimi yansıtmaktadır.

Gerçekleşen bir getiri hesaplamasının kullanılması, bir yatırımcının hangi varlıkların biraz daha uzun süre tutulacağı, hangilerinin hemen satılacağı ve bir yatırımın ek payları veya birimleri edinirken akıllı bir tercih olacağı konusunda karar vermesine yardımcı olmak için uzun bir yol kat edebilir. . Zaman içindeki getiri oranını ölçerek, yatırım gayreti için belirlenen hedeflerin karşılanıp karşılanmadığını ve varlıkların bu amaçlara ulaşması için alım satımının potansiyel etkisi olup olmadığını belirlemek mümkündür. Bir yönetim aracı olarak, ardışık dönemlerin gerçekleşen getirisini bilmek, bir yatırımcının varlıklarını en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olabilir ve bir sonraki karlılık seviyesine geçmek için portföyünü konumlandırır. SEO uyumlu makaleler içerik ajansı sitesindedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?