Hissedar Maaşı Nedir?


Bir hissedar maaşı, Internal Revenue Service (IRS) kodunun S Bölümü uyarınca finansal belgeleri dosyalamayı seçen bir şirketin bir S şirketinin hissedar çalışanlarının birine ödenen bir tutardır. Bu şirketler, vergi yükümlülüklerini maaş ve temettü dağıtımı yoluyla hissedarlarına aktararak, kendileri için önemli bir vergi tasarrufu yaratmaktadır. Tazminat genellikle hissedarlar için tasarruf sağlamak üzere yapılandırılmış ve hissedar olma ve hissedar maaşını alma konusunda bir teşvik yaratmıştır. Bunun gibi örnek içeriklere makale siparişi verilerek sahip olunur.

Bir S şirketi olarak kalabilmek için, bir şirketin 100'den az hissedar ile yalnızca bir sınıfı olmalıdır. Bunlara şirketin memurları ve diğer yatırımcılar dahildir. Hissedar maaşı, IRS'nin "makul bir tutar" olarak tanımladığı yerde belirlenmelidir. IRS, maaşları belirleme konusunda rehberlik etmese de, insanlar benzer işlerde çalışanların maaşlarıyla ilgili ne kadar tazminat gerektiğini belirlemek için devlet kurumlarından bilgi edinebilirler hissedar maaşında ve temettüler ile diğer menfaatler için ne kadarının sunulması gerektiğini belirtti. SEO uyumlu makalelere makale siparişi vererek erişim sağlamanız mümkün olacak.

Bireysel hissedar, tıpkı diğer gelirler gibi hissedar maaşını ifşa etmeli ve üzerinde vergi ödemesi gerekiyor. Bir şirketin hissedarı olarak vergi mükellefi serbest meslek edindirme vergilerine tabi değildir ve ayrıca belirli kesintileri yapmak zorunda değildir. S şirketinin hissedarı, şirket tarafından belirlenen maaşa ve temettü dağıtımlarına bağlı olarak çeşitli miktarlarda tazminat alabilir.

Kişisel gelir vergisi formlarında, diğer gelir türleri ile birlikte hissedar maaşına yer verilmektedir. Şirket maaş ile ilgili bilgi veren vergi dokümantasyonu yayımlamalıdır. Kişiler zamanında ulaşmazlarsa insanlar yeni bir kopyasını isteyebilir; bu tür açıklamaların posta ile gönderilmesi için son tarih genellikle 31 Ocak'tır. Eğer bu evrak işi vergi mükellefine gönderilmiyorsa, kazanılan gelir için hala vergi yükümlülüğü vardır ve zamanında vergiler göndermek için doğru ve eksiksiz kayıt tutmanız önerilir.

Hissedar maaşına ek olarak, insanlar sağlık bakımı gibi yardımlar için de vergi ödemeleri gerekiyor. Ödemeler, ödemeler uygun bir şekilde yapıldığı ve yürütüldüğünde, özel vergi statüsünde emeklilik hesaplarına ödeme şeklinde tazminat alabilirler. Vergi yükümlülükleri ve sorumlulukları konusunda emin olmayan kişiler vergileri nasıl uygun bir şekilde dolduracakları konusunda daha fazla bilgi edinmek için durumu bir muhasebeci ile görüşebilirler. Dilerseniz bunun gibi içeriklere makale siparişi vererek sahip olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?