İndirim Notu Nedir?


İndirim notları genellikle bir indirimle satılan ve vade tarihinde ödenecek herhangi bir garantili faiz oranını içermeyen finansal araçlardır. Çoğunlukla, herhangi bir indirim notu kısa bir süre içinde olgunlaşır ve normalde bir takvim yılı geçerlidir. Bu tür notlara bir örnek, Birleşik Devletlerde çıkarılan Hazine bonolarıdır. Bunun gibi makaleler adına içerik ajansı ile iletişime geçilmelidir.

İndirgenmiş notlar, yatırımcılar için birkaç avantaj sağlar. Birincisi, kolayca mevcut en güvenli yatırım seçeneklerinden biridir. İndirim notuyla ilişkili son derece düşük oynaklık, yatırımcının kayıp sürdüğü konusunda neredeyse kaygı duymadığı ve yatırımdan biraz daha az kazanç sağlaması anlamına geldiği anlamına gelir. Çok muhafazakâr yatırımcılar için indirim notu iyi bir fikir olabilir.

İndirim notunun diğer bir avantajı vadeye kalan kısa bekleme süresidir. Ajans indirim notları da dahil olmak üzere herhangi bir indirim kağıdıyla ilgili olarak hemen oniki ay veya daha kısa bir sürede olgunlaşacaktır. Bu, yatırımcı, notun ne zaman olgunlaşacağını kolayca belirleyebilir ve yeni girişim alanındaki yatırımlardan elde edilen geliri kullanmaya hazırdır. Dilerseniz sitenizi içerik ajansı ile iletişime geçerek yükseltebilirsiniz.
Bununla birlikte, indirim notu herkes için geçerli değildir. Yatırımcının maddi hedeflerine bağlı olarak, bu tür düşük getirili notlarla kaynakların birleştirilmesi uygulanabilir değildir. Not doğru olmasına rağmen bugün mevcut en güvenli yatırım seçenekleri arasındadır, dönüş daha muhteşem olmaktadır. Potansiyel olarak daha yüksek bir getiri karşılığında bir miktar risk altında çalışmaya istekli olan herhangi bir yatırımcı, diğer yatırım seçeneklerini aramak için iyi bir sonuç olacaktır.

Genel olarak, bir indirim notu, yatırım yaparak para kazanmak için ne kadar çok emme riskine girdiğine dair yeni bir fikir edinmeye yeni başlayan bir yatırımcı için iyi bir fikirdir. En azından, yatırım portföyünde bir veya iki indirim notu bulundurmak, bir çapa veya vakıf olarak hizmet etmeye yardımcı olur. Notlar, portföyün sağlam bir temel oluşturmasını mümkün kılıyor; acemi yatırımcı, daha yüksek getiri elde etme fırsatıyla daha değişken yatırımların olasılığını araştırıyor.

Hükümet indirimli notlar vermenin yanı sıra, bazı tüccarlar mevcut müşterileri elinde tutmak ve yenilerini çekmek için bir form kullanıyor. Bu tür indirim notu, bir malın satışı yapıldığında notun verilmesini içerir. Müşteri gelecekte bazen bir satın alma işlemine uygulanabilecek bir indirim notu alır. Genellikle, bu indirgenmiş not türü için geçerli olan bazı şartlar ve koşullar vardır; örneğin, orijinal satın alımdan sonra belirli bir süre içinde notu ittifak etme gerekliliği. Pek çok makale içerik ajansı sitesinde yer alır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?