Onaylı Para Emri Nedir?


Sertifikalı bir para havalesi genellikle bir taraftan diğerine para aktarmanın güvenli bir yoludur. ABD Postanesi'nde veya herhangi bir sayıda perakendeci tarafından, nominal bedelin yanı sıra nominal bir ücret karşılığında satın alınır ve daha sonra başka bir tarafa nakit olarak verilir. Sertifikalı bir havale emri düzenleyen kurum tarafından garanti edildiği için birçok işletme ve hükümet tarafından ödeme için daha güvenlidir. Benzersiz içerikler ve SEO uyumlu hazır makale içerikleri adresindedir.

ABD'de, postanede satın alınan sertifikalı bir havale siparişinin şu anda iç transferler için 1.000 ABD Doları (USD) ve uluslararası transferler için 700 ABD doları bir limiti vardır. Güvenlik nedenleriyle, sertifikalı havale için üç parça vardır. Başlıca bölüm, kendisinin karşılaması gereken miktarı ve ödenmesi gereken kişiyi belirten emirdir. İkinci bölüm, alıcıya ödeme belgesi veren para emrinin numarasını içeren bir makbuz saplamasıdır. ABD Posta Servisi ya da perakendeci, ödeme yapan ile alıcı arasında herhangi bir anlaşmazlık ortaya çıkarsa, para emrinin basılı ya da elektronik kopyasını da tutar. İletişime geçmek adına hazır makale sitesindedir.

Bu tür para emri taklit için en zor şeylerden biri olarak kabul edilmesine rağmen, özellikle de bir postaneden satın alındığında, mali yırtıcılar tarafından da kullanılabilir. Sertifikalı havale siparişleri ile ortak bir plan, bir konçiden birinin rasgele bir kişiye para göndermesini ve bankanın para siparişini nakit etmesini ve paranın bir kısmını geri göndermesini istemek için kullanılır. Onaylı havale siparişleri, çeklerden farklı bir sistem üzerinden yürütülür ve bir finansal kurumda sıçrama biraz zaman alabilir. Bu, bir hırsızın parayı banka hiç fark etmeden önce paradan kurtulmasına izin verir ve kurbanı faturaya ayak basmaya bırakır.

Sertifikalı bir para emrini alırsanız, dolandırıcılık olasılığını önlemenin en iyi yolu daima bir postaneye sipariş vermektir; Posta servisi, para emrinin meşru olup olmadığı konusunda derhal bilgi sağlayacak olan sisteme erişimi vardır. Hiçbir ödeme% 100 garanti edilmekle birlikte, sertifikalı para havalesi belki de iki taraf arasında para göndermenin en ekonomik ve güvenli yollarından biridir. Bunun gibi makaleler adına hazır makale sitesine erişim sağlanmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?