Stratejik Bir Mal Nedir?


Bir stratejik emtia, bir ulusun ekonomisi için son derece önemli olduğu düşünülen, genelde emtianın açık ticaretinin bir şekilde bozulması halinde ekonominin ciddi biçimde zayıf düşeceği bir metadır. Genel olarak emtiaların hammadde veya tarımsal ürünler olduğu ve yatırım olarak ve devam eden tüketim için satın alınabileceği ve satılacağı anlaşılır. Bu tür emtialar sıkça kullanılır ve bu ürünlerin aktif ticareti bir ulusun ekonomisini destekleyebilir. Aslında, bir ulusun ekonomik istikrarı için büyük ölçüde katkıda bulunan bir malın birden bulunmaması halinde, sonuçlar çok uzakta olabilir. Tüm makalelere hazır makale siparişi verilerek erişim sağlanıyor.

Neyin stratejik bir meta teşkil ettiğinin belirlenmesi her zaman kolay değildir. Petrol, mısır ve altın gibi stratejik statüye sahip olan bazı ürünler üzerinde bazı genel anlaşmalar varken, mısır yetiştirmek için kullanılan gübreler veya bazen de bazen birlikte kullanılan diğer alaşımlar gibi diğer ürünlerle ilgili tartışmalar olabilir altın. Bazı ürünlerin bir ülkenin ekonomisi için çok önemli olabilmesine karşın, farklı bir ulusun ekonomisi üzerinde çok az etkisi olabilir.
Herhangi bir stratejik emtiaları belirli bir ortamda tanımlamak, emtianın açık ticaretinin ekonominin refahı için ne kadar önemli olduğuna bağlıdır. Eğer emtia arzı aniden ciddi şekilde azaltılırsa, bu durum birkaçı etkileyebilir, ancak genel olarak bu emtia kullanılarak üretilen ürünlere bağımlı olan tüketicilerin çoğunda yıkıcı sonuçlar doğabilir. Aynı zamanda, aynı emtianın pazara ani bir şekilde açılması, ilgili malların daha düşük fiyatlarla sonuçlanmasına neden olabilir; tüketicilerin beğeneceği fakat birim başına kârlarının önemli ölçüde azaldığı yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmayacak bir şey. Dilerseniz hazır makale siparişi vermek adına siteye giriş yapabilirsiniz.

Birçok ülke sınırları içinde ticaret yapılan stratejik emtia ürünlerinin bir listesini izlemektedir. İzleme, sadece şu an bu mallarla olan bitiminin farkında değil, aynı zamanda gelecekteki kullanılabilirlik bakımından ne olacağını da içerir. Örneğin, mısırdaki stratejik emtia şu an adil seviyelerde işlem görüyor olsa da, olumsuz hava koşulları ya da doğal bir felaket nedeniyle önümüzdeki dönemde arzın azaltılması için iyi bir şans var ise, hükümetler şimdi adımlar atmaya başlayabilirler Bu azalmanın etkisini en aza indirmeye yardımcı olmak için. Bunu yapmak ekonomideki azalmanın etkisini en aza indirgemeye yardımcı olur, umarım daha sonraki bir tarihte önemli bir arz için stratejik metale ihtiyaç duyulur. SEO uyumlu makalelere hazır makale siparişi verilerek erişim sağlanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?