Vadelere İlişkin Faiz Nedir?


Vadeye faiz, birçok tahvil veya yatırım ile sunulmaktadır ve bu da, tahakkuk eden faiz tutarının tamamının yatırımın vade tarihinde ödenmesi gerektiği anlamına gelir. Normalde, bir kişi bir banka veya bir finansal kuruluştan borç alır veya para yatırdığında, bu miktar için faiz uygulanır. "Vade" tarihi tahvil veya yatırımın çıkarılmasıyla önceden belirlenir ve yatırımcının herhangi bir tahakkuk eden faizle birlikte orijinal toplamı geri alması gereken tarihtir. Vadeye faiz veren tahviller bazen "sıfır kupon" tahvil veya "şeritler" olarak adlandırılır. Çok daha farklı içerikler adına içerik ajansı adresine tıklamanız yeterli olacak.

Faiz cebinden çıkma tazminatı olarak borç veren tarafından ödenecek ekstra paradır. Bir kişi bir bankayla para yatırdığında, bankaya para ödünç verir ve faiz hakkına sahiptir. Faiz genellikle yüzdeler üzerinden iletilir ve tahvil veya yatırım çıkarmadan önce kararlaştırılır. Örneğin, bir kişi yüzde 5 faiz ödemeyi taahhüt eden bir yılda 5000 ABD doları (ABD Doları) tasarruf etmeye karar verebilir. O yıl boyunca, orijinal bono tutarı ek bir yüzde 5 değer kazanacak, bu nedenle yatırımcı, yatırım yaptıktan bir yıl sonra 250 USD ek bir ödeme bekleyecektir. Dilerseniz bunun gibi örnek makalelere içerik ajansı adresi üzerinden erişim sağlanabilir.

Tahvil ve yatırımlar genellikle bir yıldan daha uzun sürelerle, çoğunlukla 10 yıl boyunca çıkarılır ve faiz ödemelerinin tamamı genelde vade tarihinde ödenmez. Çoğu zaman, altı ayda bir faiz ödenmesi için düzenlenebilir; bu, faizin hesaplanarak bir çek veya elektronik transfer yoluyla yatırımcıya gönderileceği anlamına gelir. Birçok kişi bu tür bir bağ kullanmayı tercih eder, çünkü paralarını tutarlı bir şekilde geri alırlar.

Vade itibari değerindeki faizler, faiz tutarını vade tarihinde ödemekle birlikte, faiz her zaman halen hesaplanmakta ve tahakkuk ettirilmektedir. Bu, faiz ödemelerinin başlangıçta yatırılan miktara eklendiği anlamına gelir ve faiz kendisi daha sonra bileşik haline başlar. Başka bir deyişle, yatırımcı, yatırımın vadesinin ardından toplamı elde edene kadar, faiz yılının üstünde faiz kazanır.

Bu tür yatırımlar esasen belirli bir amaca yönelik tasarruf edenler için uygundur. Birisi bir çocuğun kolej eğitimi için para kazanmak için tasarruf etmek istiyorsa, o zaman onun vade üzerinde faiz kazanması tercih edilir, çünkü o zaman tahakkuk eden tüm para, belirlenen amaç için kullanılabilir olacaktır. Yatırımın şartlarına ve koşullarına bağlı olarak, yatırımcının vade tarihinden önce yatırımı geri alması durumunda, yatırımcı, üzerinde anlaşmaya göre daha düşük bir oranda ödenebilir. Bunun da ötesinde, vade politikalarına olan ilginin genelde daha sık ödeme yapan standart yatırımlardan daha iyi faiz oranları sunduğudur; bu nedenle, vade tarihine kadar paraya ihtiyaç duymayan yatırımcılar için dikkate alınmaya değer olabilirler. SEO uyumu makalelere içerik ajansı sitesine erişim sağlayarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?