Bir Envanter Yatırım Nedir?



Stok yatırımları, bir ekonomiden bir dönemden bir sonraki döneme kadar stok seviyelerindeki değişimin bir ölçümüdür. Ekonomistler, genellikle ekonominin gayri safi yurtiçi hasılasının seviyesine bağlı oldukları için, bu seviyeleri yakından izliyorlar. Envanter seviyeleri bir noktadan yukarıya çıkarsa, envanter yatırımları pozitif olarak sınıflandırılır ve seviyeler düştükçe negatif olarak sınıflandırılır. Bu ölçüm genellikle ekonominin gelecekteki yönü için iyi bir göstergedir, ancak her zaman doğru değildir.

Ekonomistler ve diğer mali uzmanlar tarafından belirli bir ekonominin genel gücünü belirlemek için kullanılan birçok ölçüm vardır. Ekonominin doğru yönde yönlendirildiğini söylemenin bir yolu tüketicilerin tüketim düzeylerine odaklanırlar. İşletmelerin stokta ne kadar ürün bulunduğuna ilişkin tepkileri de aynı derecede önemli olabilir. Sürekli değişen ekonomi çapında envanter seviyesi envanter yatırım olarak da bilinir ve ekonomi üzerindeki etkisi kısadır edilmemelidir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Bir ekonominin ham sayı bakımından elinde bulundurduğu kadar envanter, onu çevreleyen herhangi bir bağlam olmaksızın çok yararlı bir ölçüm değildir. Bu nedenle ekonomistler, bir dönemden başlayarak envanter yatırımındaki değişim üzerine odaklanırlar. Bu nedenle, işletmelerin bir zaman diliminde envanterlerine dönük davranışı, gelecek dönemlerde ekonominin genel olarak davranış biçiminde belirgin bir etkisi olabilir.

Ekonomiye nasıl bağlı olduğunu anlamaya çalışırken envanter ölçümüne tam olarak ne girdiğini tam olarak not etmek önemlidir. Bunları doğru bir şekilde ölçmek için, stok seviyeleri, belirli bir süre boyunca stok seviyelerini etkileyecek ve sayıları çarpıtacaklarından, yalnızca bir zaman periyodunun sonunda ölçülmelidir. Buna ek olarak, envanter yatırımları yalnızca mevcut üretim seviyeleri ile ilişkisi açısından önemlidir. Bu, bir periyoddan diğerine nasıl geçtiği ile ölçülür, çünkü geçmiş envanter üretimi sayılmaz.

Envanter yatırım seviyesi genellikle bir ekonominin genel performansının bir göstergesi olabilir. Örneğin, durgunluk dönemlerinde, envanter seviyeleri, işletmelerin kemerlerini sıkmaları ve ürün talebindeki azalmaya tepki göstermeleri sonucunda sıklıkla düşmektedir. Yine de, envanter seviyeleri, muhtemelen işletmelerin artan talebi karşılamakta yavaşlamasının bir sonucu olarak bir ekonominin hızlandığı dönemlerde bile genellikle düşüyor. Durum böyle olduğu için, envanter ölçümleri, tam bir ekonomik tablo için diğer faktörlerle birlikte incelenmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?