Bir Karşılaştırma Oranı nedir?



Bir kıyaslama oranı, diğer faiz oranlarının değerlendirildiği bir kıyaslama görevi gören bir faiz oranıdır. Gösterge oranı en düşük faiz oranını temsil ediyor ve çok çeşitli baskılara tepki olarak dalgalanıyor. Birçok kişi merkez bankalarının belirlediği faiz oranını bir karşılaştırma oranı olarak kullanmaktadır ve diğer tüm faiz oranları bu kritere göre ayarlanmıştır.

Merkez bankaları tarafından belirlenen faiz oranı durumunda, oran, gerektiğinde periyodik olarak oranı belirlemek üzere toplanan devlet yetkilileri tarafından belirlenir. Hükümet, faiz oranını borç vermeyi ve maddi büyümeyi teşvik edecek kadar düşük tutmak istiyor ancak kâr için fırsat olmadığı kadar düşük tutmak istemiyor. Merkez bankaları aslında birçok faiz oranını belirledi; en çok faiz oranı gecelik borç verme oranıdır.
Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Devlet iç borçlanma senetleri, getiri oranlarını belirlemek için gösterge faiz oranını kullanmaktadır. Bu menkul kıymetler için getiri oranı düşük ancak aynı zamanda düşük risklidir çünkü hükümet tarafından desteklenmektedir. Diğer menkul kıymet türleri için faiz oranları daha yüksektir, bu da daha fazla risk ile ilişkili olsalar da daha fazla getiri oluşturabilir. Faiz oranları belirlendiğinde, menkul kıymet alımcıları düşük faiz getiren ürünler almayacakları için gösterge faiz oranını göz önüne alırlar.

Gösterge faiz oranları, bankalar ve diğer kredi verenler tarafından kredi kartları, konut kredileri ve araba kredileri gibi finansal ürünlerine yönelik faiz oranlarını belirlemek için de kullanılır. Tarihsel olarak bankalar, ana faiz oranını belirlemek için gösterge faiz oranını kullandılar, en düşük faiz, sundukları faiz ve ana faiz oranı artı ek bir yüzdelik olarak sunuldu. Düşük riskli borçlular için, birinci sınıf bir kredi elde edilebilirken, yüksek riskli borçlular daha yüksek bir oran almak zorunda kalacaklardı. Bugün, asal oran ve karşılaştırma oranı farklılık gösterebilir.

Yatırım yapmak veya kredi almayı planlamayan insanlar için bile, karşılaştırma oranına ve dalgalanmalarına dikkat etmek faydalı olabilir. Çoğu gazete, haber yayınlarında olduğu gibi, orandaki değişiklikleri açıkladı. Oranda meydana gelen değişiklikler, hükümetin fon akışı konusunda endişe uyandıran işaretler olabilir; Örneğin, oran çarpıcı bir şekilde azalırsa, yetkililerin bir kredi dondurma hakkında endişe duyduğunu gösterir. Oran yükseltilirse, bir ekonominin iyi durumda olduğunu gösterebilir, bu nedenle hükümetin borç vermeyi teşvik etme endişesi yoktur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?