Bir Ödeme Şekli Nedir?



Ödenecek bir not, şartlar ve yükümlülükleri belirten, bir kredi için yazılı bir sözleşmedir. Ayrıca, senet veya ticari kağıt olarak da bilinir ve hem alacaklı hem de borçlu tarafından imzalanır. Bankalar ve işletmeler bu belgeyi, varsayılanları, ön ödemeleri ve diğer pazarlık koşullarıyla ilgili ayrıntılarla borçlanmayı açık ve net yapmak için yayınlarlar. Notlar, işletmeler için sermaye artırmak için sıklıkla kullanılır.

ABD'de, borçlar üç ana terimi kapsar: bir anapara tutarı, bir faiz oranı ve vade tarihi. Temel olarak kredinin miktarı bir müdürdür. 500 ABD doları (USD) borçlandığında, notun faiz hesaplamaları için esas alınacak 500 USD'lik anapara tutarı olacaktır. Faiz borçlanma maliyetidir ve genellikle ana para birimi olarak gösterilir.

Faiz oranları sabit veya değişken olabilir. Sabit faiz oranı, faiz oranının notun ömrü boyunca değişmediği anlamına gelir. Bir notun% 4 faiz oranı varsa, bu oran not ödene kadar geçerli olacaktır. Değişken faiz oranı, faiz oranının değiştiği, genellikle Londra Dış Bankalararası Teklif Edilen Oran (LIBOR) gibi bir dış kaynak temelli değişen faiz oranıdır. Enflasyonun yüksek olduğu ülkelerde, faiz oranı genellikle enflasyon oranı ile düzeltilir.
Vade tarihi, ödemenin yapıldığı zamandan bu yana ödenecek önemli bir kalemdir. Son ödeme tarihinde, notun şartlarına göre tam ödeme bekleniyor ve bunun için bütçelenmesi gerekiyor. Ödeme yapılmadığında notun varsayılanı olduğu kabul edilir ve alacaklı yasal işlem için açık olabilir. Varsayılan olarak bir not, yerine getirilmemiş bir vaaddir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
ABD muhasebesinde, ödenecek bir borç bir borç veya bir kredi olarak kaydedilir. Anapara tutarı nakit akışlarını etkilemekle birlikte bir işletmenin gelirini etkilemez. Sonunda notun tam olarak ödenmesi ve sorumluluğun sıfıra düşmesi. Öte yandan faiz, geliri etkileyen, krediyi almak için ödenen "ekstra" bir masraf.

Ödenecek notlar, vade bitim tarihi raporlama tarihinden itibaren bir yıl içerisinde mevcut ise sunulmuştur. Bir not, bir yıl sonra borçlandığında, uzun vadeli borç olarak sınıflandırılır. Çoğu zaman, bir takvim günü bir not içinde, ancak tüm notun olmaması gerekiyor. Bu durumda, taksit tutarı bir kısa vadeli borç olarak sınıflandırılır ve geri kalan kısım uzun vadeli olarak sınıflandırılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?