Birincil Pazar Nedir?



Birincil pazar, hem iş çevrelerinde hem de yatırım çevrelerinde kullanılan bir terimdir. Yatırımda, bu terim, yakınlarda ihraç edilen hisse senedi veya yeni tahvil ihraçları gibi yeni elde edilebilir yatırımları elde etmeyi mümkün kılan satışlarla ilgilidir. Ticari çevrelerde, birincil pazar, malların ve hizmetlerin alımlarının gerçekleştiği üreticiler ve müşteriler arasındaki etkileşimin ilk katmanını ifade eder.

Yatırımcılara, birincil piyasanın varlığının belirlenmesi, yeni hisse senedi ihraçları ve diğer yeni yatırım türleri temininde önem taşır. Bu pazar, ihraç eden kuruluşlar adına yatırımların alımını yapan aracıların varlığını içerebilir. Bir aracı, yaklaşmakta olan ilk halka arzlarla veya yeni tahvil ihracıyla ilgili bilgi sahibi bir aracı kurum ya da bayi olabilir. Bireysel yatırımcıların birincil ya da yeni bir ihraç pazarına girmeleri mümkündür; ancak, aracıların kullanılması çoğu zaman istenen yatırımları bulma ve güvence altına alma sürecini kolaylaştırır. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Yatırımcıların odaklandığı birincil pazarda, yatırımcılar hisse senedi ihracı tarafından başlatılan halka arz fiyata kısa süre önce çıkarılan yatırımları temin edebiliyorlar. Halka arzın ilk aşaması tamamlandıktan sonra, yeni hisse açık pazarda aktif olarak işlem görene kadar hisse başına fiyatın artması ihtimali yüksek olduğu için, bu fiyat genellikle arzu edilir. Bu nedenle, birincil pazar çoğu zaman yeni sorunlar elde etmek için en iyi yol olarak görülmekte ve hemen bir getiri elde etmeye başlamıştır.

Ürünlerini satma yollarını arayan üreticiler için birincil pazar çoğu zaman ürünleri toptan satın almak ve daha sonra tüketicilere satmak isteyen mağazalar veya bayilerdir. Perakendeci doğrudan üreticiden satın alan yerel olarak sahip olunan bir işletme olabilir veya konsorsiyum üyeleri adına ürünleri toplu olarak satın almak için üretici ile özel bir düzenleme yapan bazı tür perakende konsorsiyumu olabilir. Büyük zincir mağazalar aynı zamanda birincil bir pazarı temsil edebilir, çünkü çoğu yerli ve hatta uluslararası yerlerde dağıtım ve satış için büyük miktarda ürün satın alacaklardır.

Hizmet sunan şirketler bile, arzulanan hizmetleri bulma ihtimali yüksek olan birincil tüketim pazarını belirlemeye çalışacaklar. Örneğin, ses ve web konferans çözümleri sunan bir işletme, hukuk endüstrisinde ikincil bir pazar kurmaya çalışan perakendecileri iletişim araçlarının birincil pazarı olarak tanımlayabilir. Birincil ve ikincil piyasaların belirlenmesi, müşteri tabanının daha çeşitlendirildiği ve dolayısıyla karlı kalabilmek için bir endüstri türüne daha az bağımlı olduğu bir durum yarattığı için, genellikle herhangi bir işletme için iyi bir fikirdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?