Deadweight Loss nedir?



Deadweight kayıpları, belirli bir eylem şekli alındığında, bir taraf tarafından yapılan kazançlar arasındaki farkla ikinci bir tarafın sürdürdüğü zararlarla karşılaştırmalı. Kilo kaybı kavramı, bireyler arasındaki ticari ilişkilere, bir üreticiyle iş ürünlerini satın alan tüketicilerin arasındaki ilişkiye, hatta bir hükümet ile hükümetin yargı yetkisine sahip vatandaşlar arasındaki ilişkiye uygulanabilir. Bütün bu envanterlerde, bu tür bir zararı değerlendirmek, elde edilen kazançların meydana gelen zarara değip değmediğini belirlemektir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Bireyler arasındaki iş ilişkileri söz konusu olduğunda, kilo kaybı, ev sahibinin aylık kira oranını arttırması kadar basit olabilir, ancak kiralama ile ilişkili olanakları değiştirmez. Bu senaryoda, ev sahibi ek gelir şeklinde bir fayda sağlar. Kiracı, ek bir hizmetin uzatılmaması nedeniyle bir kayıptır ve artan kira ödemelerini onurlandırmak için hanehalkı bütçesinin diğer alanlarındaki harcamaları azaltmak gereklidir.
İşletmelerle, şirket, ürettiği ürünlerin maliyetini artırmayı seçtiğinde, genelde bir ölüme karşı kaybetme yaklaşımı yapılır. Şirket, artan gelirleri beklerken, tüketiciler satın alımlardan herhangi bir ek fayda almadan daha çok para ödemeye çalışıyor. Bu senaryoda ölü kayıpların değerlendirilmesi çok önemlidir; çünkü artış, önemli sayıda tüketiciyi terk etmek için yeterli ise, satılan birim başına fiyat artışına rağmen gelirler düşecektir.

Kilo kaybını anlamak da hükümetler için önemlidir. Örneğin, mevcut ticaret kısıtlamalarını değiştirmeyi düşündüğü bir hükümet, bu kısıtlamaları sıkılaştırmanın sonucunu düşünmek isteyecektir. Bu, değişikliğin ulus içerisinde iç üretkenliğin artmasına yardımcı olup olmayacağının belirlenmesi ya da önemli miktarda vatandaşın yaşam standardının düşmesine neden olacağı anlamına geliyor. Bu soruların cevabı, hükümetin, halkın çoğunluğunun ekonomik koşullarının iyileştirilmesi açısından, projeden elde edilen kazançların özel vatandaşların maruz kaldığı zararları gidermek için yeterli olup olmayacağını belirlemesine yardımcı olabilir.

Temelde, kilo kaybı miktarının değerlendirilmesi, olumsuz etkileri minimum düzeyde olumlu sonuçlar üreten sorumlu kararlar vermekle ilgilidir. Bu kavramı kullanmak, genellikle bireylere, işletmelere ve hatta hükümetlere yüzeyde iyi bir fikir gibi görünen bir takım eylemlerden kaçınmanıza yardımcı olur, ancak sonuçta çözdüğünden çok daha fazla sorun yaratır. Düzgün bir şekilde kullanıldığında, sınırlı sosyal kaynakların sorumsuzca kullanılması nedeniyle, net sosyal kayıp durumlarından, nüfusun kilit sektörler üzerindeki aşırı yüklerden kaçınmak ve tahsis edici verimsizlik içinde şirketleri önlemek mümkündür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?