İlerleme Faturalamaları Nelerdir?



İlerleme faturalandırmaları, bir müteahhit bir müşteriye, tek bir fatura göndermek yerine projenin gidişini birden çok kez fatura gönderirken kullanılır. Bu, çoğu zaman uzun bir inşaat projesinde kullanılan süreçtir, çünkü faturalandırma tahminlerini orijinal başlangıç ​​noktalarından değiştirebilen bu tür projeler sırasında çeşitli durumlar ortaya çıkabilir. İlerleme faturalandırmaları, projenin koşullarına bağlı olarak aylık veya haftalık olarak yapılmaktadır. Maliyetler, projenin her yönü için projenin başlangıcında belirlenen yüzdelere göre bölünür. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Uzun süren büyük işler yapan inşaat şirketleri, bir projenin maliyetini değiştiren öngörülemeyen tüm durumların ve sorunların farkındadırlar. Bir projenin başlangıcında aylarca ya da yıllarca gerçek maliyetlerin o orijinal tahmiyle aynı olmasını tahmin etmenin gerçekçi olmadığını biliyorlar. Bu nedenle, müşterileri şarj etmek için daha pratik bir yöntem gereklidir ve ilerleme faturalamaları bu amaca ulaşır.

İlerleme faturalandırmaları yapmak için, bir yüklenici bir inşaat projesi boyunca periyodik aralıklarla bir müşteriye fatura gönderecektir. Bu aralıklar düzenli olarak planlanabilir veya projenin gerçeklerine göre ayarlanabilir. Örneğin, soğuk kış aylarında ara verilmesi gereken bir proje, bu süre zarfında yapılacak herhangi bir faturalandırma gerektirmeyebilir.

Hem müvekkiller hem de müteahhitler, ilerleme faturalandırmalarından yararlanabilirler. Müşteri için, projenin başlangıcında, tüm masrafları zaten kapsayacak şekilde olmayabilecek bir toplu ödeme yapmamak faydalıdır. Yükleniciler, diğer taraftan ödemelerin, işçilerini yol boyunca ödemek zorunda oldukları gerçeğini yansıtacak şekilde yaygınlaştırılmasını tercih edebilir.

İlerleme faturalandırmaları bir inşaat projesi için kullanıldığında yüklenici ve müşteri, projenin her bir yönü için maliyetlerin nasıl doledileceğine karar vermelidir. Örneğin, yüklenici, genel maliyetlerin belli bir yüzdesinin malzemelere devredileceğine karar verebilir. Bu oran, toplam maliyetin ne kadar olduğu ortaya çıkarsa da, proje boyunca devam etmelidir. Yükleniciler, müşterileri ne kadar çok işin tamamlandığına ve ne kadarının yapılması gerektiğine göre faturalandırdıklarından emin olmalıdırlar. Müşterilerin çoğu zaman, projenin tamamlandığından emin olmak için, her fatura tutarının küçük bir yüzdesi olan istinat tutma hakkı vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?