Kitap Değeri Nedir?



Hisse senetleri ile uğraşırken, analistler sıklıkla hisse senedinin defter değerini bilmek isteyecektir. Esasen, defter değeri, en son bilançodan itibaren şirketin ortak stokunun hesaplanan değeri ile ilgilidir. Birkaç farklı uygulamada gerekli bilgiyi sağlayan mevcut kitap değerinin hesaplanmasına giren birkaç unsur var. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Herhangi bir varlığın ilk defter değeri ya varlığın nakit değeridir ya da elde etme maliyetidir. Nakit değerler elbette amortismana tabi değildir. Binalar, arazi ve işletme ekipmanları, toplam satın alma maliyetinin satın alım fiyatını ve komisyoncu ücretleri veya diğer türdeki alımlar gibi satın alımla ilişkili diğer masrafları içerdiğini anlamakla birlikte, satın alma maliyetinin ilk başlangıcına göre değerlenmeye yatkın olacaktır işleme ücretleri.

Zaman içinde, ilk kitap değerini etkileyecek faktörler vardır. Bazı varlıkların amortismanı, fiili nakit değerin geçici olarak edinim maliyetinden daha düşük olabileceği anlamına gelir. Amortisman ve tükenme, ayrıca, hem şirket varlıklarının hem de bir şirketin toplam varlıklarının deftere nakledilen defter değerinin belirlenmesinde rol oynayacaktır. Değişik faktörler bir dönemden diğerine fiili defter değerini etkilediğinden, değişiklik her dönemi kapsayan bilançoda yansıtılacaktır. Bu, değerli yatırımcıların varlıkların defter değerinin son durumuna her zaman erişebilmelerini sağlar.
Birçok ülkede kitap değeri teriminin kullanımı yaygın olmakla birlikte, bu işleme bazen net varlık değeri denir. Bu, özsermayenin hissedarların şirketin varlıklarıyla ilgili herhangi bir ödenmemiş yükümlülüğünün eksiltmesi ile ilgili olması nedeniyle, defter değerinin şirketin özkaynağında genel olarak temsil edildiği anlamına gelir.

Bir şirketin tasfiye edilmesi ve varlıkların satılması durumunda, defter değeri cari hissedarların borcunu ödemek için odak noktası haline gelir. Özünde, şirket tarafından tutulan mevcut yükümlülüklerin değerini göz önünde bulunduran kitap değeri, şu anda şirkette hisse sahibi olan kişilerin, her bir hisse için, son bakiyede gösterilen değere eşit bir ödeme almasını sağlar levha.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?