Net Yatırım Riskinden Korunma nedir?



Net yatırım riskinden korunma, belirli hamlelerle finansal getiriyi maksimize etmeye çalışan agresif bir portföy yatırımudur. Çoğu durumda, hedge fonları plana büyük miktarda başlangıç ​​yatırımı yapabilecek yatırımcılar ile sınırlıdır. Bir hedge fonu yöneticisi, bazı piyasalardaki tahvillerle birlikte emtialar, para birimleri ve hisse senetleri için agresif yatırımlar yapar. Net yatırım riskinden korunma pozisyonları, opsiyon ve kısa satış veya uzun pozisyon ve opsiyon gibi tek bir güvence altına alınır. Sonuç olarak, genel riskten korunma fonu içerisindeki her bir yatırımla net bir kazanç elde etme potansiyeli ve risk azaltılır. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Hedge fon yatırımları yeni bir uygulama değildir; Aslında, piyasadaki en eski yatırım biçimlerinden biri olabilir. Birçok yatırımcı bu fonların diğer yatırım fonlarına kıyasla riski azalttığını veya azalttığına inanıyor olsa da, bu kısmen doğrudur. Finansal riskten korunma fonları yöneticileri genellikle bazen çok riskli menkul kıymetler üzerinde, finansal getirileri en üst düzeye çıkarmak için net yatırım hedge'i gerçekleştiren agresif yatırımcılardır. Örneğin, kısa satan hisse senetleri küçük para yatırımcılar için ortak bir uygulama olmayabilir. Ancak, hedge fon yöneticileri ayı piyasalarında para kazanmak için bu uygulamanın başarılı bir şekilde kullanılmasını istiyorlar.

Bir net yatırım hedge'i kullanmak bazen kendisi açısından riskli olabilir. Örneğin, kısa bir hisse senedi satarken, hisse senedini belirli bir tarihe kadar satabilmek için bir opsiyon gereklidir. Bu öğelerin her ikisi de yatırımcılardan para istemektedir; en kârlı olmak için, büyük miktarda sermaye sık sık gereklidir. Bu nedenle, bir hedge fonu, büyük başlangıç ​​sermaye yatırımları yapabilecek yatırımcıları gerektirir. Risk hediye fon yöneticisi, aşırı miktarda doğal riski taşıyan bir hisse senedine büyük miktarda sermaye yerleştirmeye istekli olduğu için devreye giriyor.

Çeşitlendirme, bir net yatırım hedge'si için de gereklidir. Örneğin, hedge fon yöneticisi, çok sayıda pazarda birçok yatırıma büyük miktarda fon yerleştirmektedir. Stoklar, para birimleri ve emtialar en popüler olanıdır, çünkü bu ürünler onlara bağlı opsiyonlara sahip olabilirler. Net yatırım hedge daha sonra karlı olabilir, çünkü fonun para birimi bölümündeki kazançlar hisse senedi yatırımlarındaki kayıpları aşmaktadır. Veya hisse senedi kazançları, emtialardan küçük kazanımları ve döviz ticaretindeki kayıpları aşar - her iki durumda da, net yatırım hedge'i, yatırımcılar için çok fazla risk oluşturmadan aşağı piyasalarda kazanç sağlayacak kadar büyüktür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?