Soygun nedir?



"Soygun" terimi, finans dünyasında, kredilerin işine ve özellikle ipoteklere bağlı olmak üzere, birkaç ilgili manaya sahiptir. Finans dünyasında, insanlar mortgage menkul kıymetlerinin performansı hakkında raporlamanın bir yolu olan kücük faktörüne başvurabilirler. Birey için, bir şey ödemek fikri, standart bir aylık ödemeler veya daha büyük bir aylık ödemelerle bir kredi ödemeye yardımcı olur ve ödeme daha büyükse, anaparik tutarı erken ödemesine neden olabilir.

İpotekli menkul kıymetler tahvil benzer ve bir grup ipotek yatırımları. Hükümet veya ilgili kuruluşlar sıklıkla bunları verir ve ipotek sahibi bireyler kredilerini öderken bireylerin yatırımları için geri ödeme yapılır. İpotekli menkul kıymet ihracı yapan bazı acenteler, güvenlik sahiplerine aylık raporlar sunmalı, bu da bir kefalet faktörü de içerebilir. Sizde bu tarz makaleler için bu hizmetleri alabilirsiniz;
·        içerik ajansı
·        içerik siparişi
·        Hazır makale
Bir ödeme faktörü, ipotek sahipleri tarafından alınan, kredilere hala borçlu olan anapara tutarlarını listeleyen bir paranın muhasebeleştirilmesidir. Herhangi bir anapara ödemesinin karmaşık bir formüle girmesi, daha sonra ne kadar para borcu olduğunu gösterir. Piyasa iyi olduğunda ve ipotek sahipleri düzenli olarak ödemelerini yapıyorlarsa da, bu "faktör" aylık borcunu azaltıcı bir miktarda göstermelidir, ancak yeni ipotek ihraçları bunu değiştirebilir.
Her ay bir ipotek sahibi ödeme yapar, kredi yeniden hesaplanır. Borçlu toplamı, ipotek sahibinin sadece faiz ödemeleri yapmadığı sürece değişebilir ve ideal şartlarda her bir aylık ödeme ipotek oranının bir kısmını karşılar. Aylık ipotek bildiriminde olan borçluların azalan bakiye görmesi gerekir.

Birçok finansal danışmanlar, insanlar kayışlarını sıktığında, mümkün olduğunca, dengede kalma miktarını artırırsa dengenin daha hızlı düşmesini önermektedir. Asgari ödeme yapmaya değil, kredi müdürüne daha fazla ödeme yapılması, bir ödeme yükümlülüğünün ertelenmesinde önemli miktarda kullanılabilir. İnsanlar genel olarak daha az faiz ödeyeceklerdir.

Kredi ters olduğu takdirde bu özellikle önemlidir, bu da kredi miktarı evin değerlendirilen düzeyinden yüksek demektir. Her ay büyük bir evden çıkarmayı bütçelendirmek, sonunda ev satışlarıyla geri ödenmeyecek bir kredi tutmak yerine, evdeki tasarruf hakkını elde etmek anlamına gelebilir. Her ay insanların her ay çok daha yüksek ödemeleri yönetmesi mümkün değildir. Bazı finansal danışmanlar, özellikle insanlar ipotek tutarak vergi iadesi alırsa, yaratıcı ve artan ödemeleri küçük miktarlarda önermek ya da yıllık bir ödeme yapmak için yardım öneriyorlar.

Sonuçta, ödeme, yatırımcılar ve özel konut sahipleri veya ipotek sahipleri için anlaşılması yararlı bir terim olabilir. Bu grupların her ikisi de, kredilerle ilgili açıklamalar, geri ödeme tutarlarının kredilerin boyutunu azalttığını yansıttığında en mutludur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Katılma Belgesi Nedir?

Honorarium Nedir?

Emtia Stokları Nedir?